slhrende

  Za medije

  Iskanje

  Partnerji

  logo EU ESSlogo RS mddsz

  2022 15 koticek 01

  Postavitev kotička za oddajo še delujočih aparatov na zbirnem centru slovenske konjice in akcija zbiranja še delujočih aparatov

  Raziskave kažejo, da se med zbranimi e-odpadki nahaja 2% še delujočih aparatov in dobro je, da jih zajamemo, saj jim tako lahko podaljšamo njihovo življenjsko dobo. Družba ZEOS, d.o.o. v ta namen po Sloveniji postavlja kotičke za ponovno uporabo. Enega so predali danes skupaj s JKP, javno komunalno podjetje d.o.o. Slovenske Konjice v uporabo na Zbirnem centru Slovenske Konjice, kjer so obenem napovedali tudi 14-dnevno akcijo zbiranja še delujočih aparatov. Vse zbrane aparate v kotičku in v akciji bodo pregledovali v procesu ponovne uporabe in jih predajali nazaj v CPU Slovenske Konjice, kjer bodo našli nove lastnike. 


  Spoštovani!
  V soboto se začenja največja ozavščevalna akcija v Evropi – Evropski teden zmanjševanja opadkov
  - ki bo letos potekal od 16. do 24. novembra 2019.

  V Sloveniji bomo tokrat posebno pozornost posvetili ponovni uporabi, s poudarkom na ponovni uporabi oblačil in tekstilnih izdelkov, izrabljene embalaže ter pripravi kosovnih
  odpadkov za ponovno uporabo.


  Vabimo vas, da se nam pridružite na novinarski konferenci Evropski teden zmanjševanja odpadkov
  2019, v petek, 15. novembra 2019, ob 10.30 uri v Centru ponovne uporabe Ljubljana
  (Povšetova ulica 4, Ljubljana).


  Spregovorili bomo o Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov, o ponovni
  uporabi in o tem, kako v Sloveniji filozofijo spreminjamo v prakso. Ogledali si
  bomo kako odsluženi predmeti iščejo nove lastnike in kam lahko
  ljudje prinesejo stare predmete v popravilo.

  Z nami bodo:

  • Iztok Rozman, direktor projektov Zbornice komunalnega gospodarstva
  • mag. Jana Miklavčič, vodja Sektorja za odpadke, Ministrstvo za okolje in prostor
  • Višnja Gavran, Center ponovne uporabe

  Vljudno vabljeni!
  Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do četrtka, 14. novembra 2019, do 14. ure na naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

   


  2019-11-nostalgija-vabilo-2

  V ORMOŽU BO V PRIHODNJIH DNEH MOGOČE OBČUTITI NOSTALGIJO, VABI VAS, DA GA OBIŠČETE

  Hrepenenje po minulih obdobjih življenja, z eno besedo imenujejo NOSTALGIJA. Ta ima po najnovejših psiholoških raziskavah veliko večjo vlogo, kot se zdi na prvi pogled. Ne samo, da nas popelje v leta, ko smo bili še mladi in brezskrbni ter se nam pogosto zdi, da so bila veliko lepša, kot so v resnici bila, pomaga nam pri občutku lastne vrednosti, v nas zbuja pozitivne občutke in premaguje osamljenost.


  20. april 2018: Center ponovne uporabe ozavešča o pravilnem modelu porabe virov s ponovno uporabo. Dejstvo, da bi se svetovna poraba naravnih virov do leta 2050 lahko potrojila, zahteva umik zasterelega modela porabe virov in sistemsko podporo krožnemu načinu ponovne uporabe, kjer z obstoječimi viri ustvarimo več.


  Obeležitev svetovnega dneva zemlje 2018 na Jesenicah s prvim dogodkom repair café

  Jeseniški Repair Café je za vojniškim in ljubljanskim tretja kavarniška popravljalnica v Sloveniji, v svetu jih je že 1517. V Centru ponovne uporabe, na Cesti maršala Tita 49 (stavba JEKO, JKP Jesenice), si boste lahko vsak zadnji petek v mesecu privoščite kavo in klepet v družbi ljudi, ki jim je mar za okolje in prihodnost rodov. Vmes pa vam z vašim sodelovanjem mojstri zamenjajo zadrgo na krilu, popravijo uhane ali obnovijo dotrajan stol. Dogodki Repair Cafe potekajo brezplačno, lahko pa popijete kavo za 1 eur in izbrano nostalgično kavno skodelico odnesete domov. V CPU namreč vse kroži, skodelica vas bo doma spomnila na odgovorno ravnanje z izdelki, opremo in oblačili. Tako boste način življenja spremenili v smer odgovorno in varčno, postali boste družbeno in okoljsko odgovorni.


  2017-11-1-evropski-teden-vabilo

  EVROPSKI TEDEN TEDEN ZMANJŠEVANJA ODPADKOV

  18. do 26. nov. 2017

  Kdaj? 22.11.2017 od 12-15. ure

  Kje: CPU, ZC Tuncovec, OKP Rogaška Slatina

  V Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov vabljeni na praktično delavnico prikaza možnosti ponovne uporabe. Model potrošnje, ki temelji na odnosu kupi, uporabi in zavrzi, moramo spremeniti in začeti bolj trajnostno naravnano uporabljati predmete, spoštovati izdelke in naravne vire.


  2017-11-evropski-teden-vabilo

  EVROPSKI TEDEN ZMANJŠEVANJA ODPADKOV

  od 18. do 26. nov. 2017

  Vabilo na novinarsko konferenco

  Center ponovne uporabe in Občina Vojnik vljudno vabita na novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavljene ključne aktivnosti, ki bodo potekale ob letošnjem Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov, katerega ključna usmeritev je »popravi in ponovno uporabi«. Socialno podjetje CPU je nosilec ideje RE-USE v Sloveniji in je že pred osmimi leti razvil postopek priprave na ponovno uporabo, kar nas uvršča med okoljsko in družbeno odgovorne države.


  Kontakt

  CPU d.o.o., SO.P.

  Vrazova 9
  2270 Ormož
  Tel.: +386 31 689 920,
  E-naslov: ormoz@cpu-reuse.com

  Facebook