Evropski teden zmanjševanja odpadkov (Vabilo)

2017-11-1-evropski-teden-vabilo

Spoštovani,

Evropska unija si z različnimi ukrepi vrsto let prizadeva spodbujati preprečevanje nastajanja odpadkov. Ena najbolj uglednih in prepoznavnih ozaveščevalnih akcij na tem področju je Evropski teden zmanjševanja odpadkov (v nadaljevanju ETZO), ki jo od leta 2009 organizira Evropska komisija s podporo programa LIFE+. Vsako leto v drugi polovici novembra potekajo en teden aktivnosti, katerih cilj je spodbuditi razpravo o učinkoviti rabi virov in krožnem gospodarstvu ter s tem promovirati trajnostno naravnane prakse.

Evropski teden zmanjševanja odpadkov

2017-11-1-evropski-teden-vabilo

EVROPSKI TEDEN TEDEN ZMANJŠEVANJA ODPADKOV

18. do 26. nov. 2017

Kdaj? 22.11.2017 od 12-15. ure

Kje: CPU, ZC Tuncovec, OKP Rogaška Slatina

V Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov vabljeni na praktično delavnico prikaza možnosti ponovne uporabe. Model potrošnje, ki temelji na odnosu kupi, uporabi in zavrzi, moramo spremeniti in začeti bolj trajnostno naravnano uporabljati predmete, spoštovati izdelke in naravne vire.

Evropski teden zmanjševanja odpadkov - Vabilo

2017-11-evropski-teden-vabilo

EVROPSKI TEDEN ZMANJŠEVANJA ODPADKOV

od 18. do 26. nov. 2017

Vabilo na novinarsko konferenco

Center ponovne uporabe in Občina Vojnik vljudno vabita na novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavljene ključne aktivnosti, ki bodo potekale ob letošnjem Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov, katerega ključna usmeritev je »popravi in ponovno uporabi«. Socialno podjetje CPU je nosilec ideje RE-USE v Sloveniji in je že pred osmimi leti razvil postopek priprave na ponovno uporabo, kar nas uvršča med okoljsko in družbeno odgovorne države.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo POLITIKO PIŠKOTOV

EU Cookie Directive Module Information