Slika-1

novo v Vojniku – zbirni center ARCLIN v procesu transformacije zavrženega bivalnega kontejnerja v kotiček ponovne uporabe

OKOLJSKA ODGOVORNOST V PRAKSI

Ob svetovnem dnevu okolja vas vljudno vabimo na predstavitveni dogodek prikaza ponovne uporabe in vzpostavitev eko kotička ponovne uporabe  

  • v sredo, 6. junija 2018, ob 10. uri
  • na lokaciji Zbirnega centra Vojnik v Arclinu.

Imate tudi vi še uporabne izdelke in ne veste, kam z njimi, saj jih sami ne potrebujete več? Odslej bo voljo kotiček ponovne uporabe, kjer je mogoče oddati še uporabne izdelke in se naučiti trikov in skrivnosti, ki odpadke spremenijo v trendovske izdelke. To vam bodo prikazali mojstri Centra ponovne uporabe na praktičnih primerih, od obleke do omar.

Letošnji svetovni dan okolja izpostavlja etični vidik pri nakupovanju izdelkov v plastični embalaži za enkratno porabo, ki povzroča velike težave pri onesnaževanju oceanov. Predstavitveni dogodek  zato ozavešča o pravilnem modelu porabe virov, ki se mora začeti že v vsakem domu in lokalni skupnosti. Dejstvo, da bi se bo svetovna poraba naravnih virov do leta 2050 potrojila, zato zahteva umik zastarelega modela porabe virov in sistemsko podporo krožnemu načinu ponovne uporabe, kjer z obstoječimi viri ustvarimo več.

Program bodo popestrili: Joškova banda iz TKD Globoče in otroška folklorna skupina OŠ Vojnik.  

Veselimo se srečanja z vami.

Kam oddati odvečne izdelke?

V  Zbirnem centru Vojnik je od junija dalje Eko kotiček ponovne uporabe, ki deluje v sodelovanju z Občino Vojnik, Simbio j.p. ter Centrom ponovne uporabe Vojnik. V času delovnega časa lahko oddate izdelke, ki jih več ne potrebujete in so še vsaj delno ohranjeni, na primer manjše kose pohištva, male gospodinjske aparate,  računalniško opremo,  opremo za dom in prosti čas, oblačila, knjige, igrače, kolesa, športno opremo – skratka vse, kar se še lahko popravi, je funkcionalno in še vsaj delno uporabno. V CPU Vojnik bodo izdelke popravili, pripravili za vnovično uporabo in dali naprodaj po simbolični ceni. S tem dajemo sistemsko podporo krožnemu načinu ponovne uporabe, kjer z obstoječimi viri ustvarimo več.

Delovni čas Zbirnega centra Vojnik

  • torek: 15.00-19.00
  • četrtek: 14.00-19.00 (15. mar.-15. nov.)
  • četrtek: 14.00-18.00 (16. nov.-14. mar.)
  • sobota: 8.00-12.00

   2018-06-zc-arclin-01  2018-06-zc-arclin-02 2018-06-zc-arclin-03
2018-06-zc-arclin-04