Vabilo na strokovno srečanje "Peer Review"

   logo-interreg

Projekt 2SoKroG prioritetno obravnava področje socialno varstvenih in zaposlitvenih storitev s ciljem krepitve partnerstva javnih institucij in deležnikov na področju socialne aktivacije. Cilj socialne aktivacije je pomagati dolgotrajno brezposelnim in dolgotrajnim prejemnikom DSP, da se aktivno vključijo v družbo, če je le mogoče tudi v zaposlitev, tako postanejo bolj motivirani za življenjske spremembe in izboljšajo psihosocialno zdravje.

Za izboljšanje in nadgradnjo javnih storitev z modelom socialne aktivacije je ključno zagotoviti dvig institucionalnih zmogljivosti javnih institucij (Centri za socialno delo, Uradi za delo), razvoj kompetenc in ustrezna usposobljenost uslužbencev javnih storitev, s pomočjo katerih se bodo ranljive ciljne skupine ob koncu socialne aktivacije usposobile za uspešnejše vključevanje na trg dela (v okviru socialnih podjetjih in gospodarskih javnih služb lokalnih skupnosti).

Vljudno vabljeni na strokovno srečanje

(»Peer Review«)

 

»Vloga socialne aktivacije na čezmejnem območju Slovenija – Hrvaška

za krepitev partnerstev in izboljšanje institucionalnih zmogljivosti«

 

6. december 2018

Grad Ormož

(Grajski trg 3 – Poročna dvorana, Ormož)

Z namenom osveščanja, izobraževanja, spodbujanja in razprave o vlogi socialne aktivacije bodo predstavljene najnovejše ugotovitve, trendi, smernice in primeri dobrih praks, ki bodo podlaga za razvoj krepitve medsektorskih partnerstev in izboljšanja institucionalnih zmogljivosti na področju socialne aktivacije. Dogodek je namenjen Centrom za socialno delo, Uradom za delo, resornim ministrstvom (MDDSZ, MGRT in MDOMSP - HR), tematskim ekspertom, socialnim podjetjem, lokalnim skupnostim - občinam, institucijam neformalnega izobraževanja in drugim zainteresiranim.

CELOTNI PROGRAM V PRIPONKI.

 Dogodek je organiziran v okviru projekta 2SoKroG in je brez kotizacije.

Prosimo za registracijo 

SPLETNI OBRAZC - REGISTRACIJA

ali

preko elektronske pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

S spoštovanjem,

dr. Klavdija Rižnar                                                                 Organizatorja »Peer Review«:

voditeljica projekta 2SoKroG                                               dr. Marinka Vovk, CPU SO.P.

ZRS BISTRA PTUJ                                                                    Ivana Knez, Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA